Een heerlijke en verantwoorde zalmspies voor op de BBQ met een frisse oosterse marinade en een topping van koriander.
Nodig
Marinade
Benodigdheden
Bereiding
10 minuten + 15 minuten
Leg alvast de saté prikkers in een bakje met water, zodat deze niet verbranden op de BBQ.
Maak de marinade door alle ingrediënten van de marinade te mengen. Voeg rode peper naar smaak toe.
Snijd de zalm in blokjes en marineer de blokjes vervolgens minimaal 15 minuten hierin. Hoe langer, hoe meer smaak natuurlijk.
Snijd in de tussentijd de bosuien in stukken van ongeveer 4 cm lang en hak de koriander alvast fijn.
Rijg nu eerst een blokje zalm op de saté prikker, dan een stukje bos ui en herhaal deze stappen tot er 3 blokjes zalm op de prikker zitten.
Grill de zalm op de BBQ ongeveer 3 minuten aan elke kant of tot deze gaar is. Tast toe, eet smakelijk!