Deze vegan tortilla rolletjes zijn gemaakt van volkoren wraps en gevuld met hummus, geroosterde aubergine en paprika. Een heerlijk en verantwoord hapje of tussendoortje.
Nodig
4 personen
Bereiding
25 minuten
Snijd dunne plakken van de aubergine. Smeer deze plakken in met een beetje olie en grill de plakken aan beide kanten tot er mooie grillstrepen te zien zijn. Snijd de geroosterde paprika in dunne reepjes. Rooster de pijnboompitjes tot deze goudbruin zijn.
Neem een volkoren wrap en besmeer met een eetlepel hummus. Leg hierover de geroosterde aubergine en verdeel ook wat reepjes paprika er overheen. Laat aan de bovenkant een rand vrij, zodat de wrap goed dicht geplakt kan worden. Strooi een theelepel pijnboompitjes over de wrap en verdeel een paar blaadjes rucola er overheen.
Begin vanuit onder de wrap strak te rollen en plak het bovenste stukje dicht met eventueel een beetje extra hummus. Snijd vervolgens de wrap in plakjes en herhaal hetzelfde met de overige ingrediënten.
Tip: verpak de wrap in een beetje folie en leg een half uurtje in de koelkast, zodat de wrap makkelijker in plakjes te snijden is. Eet lekker!