Van een lekker kommetje groentesoep knap je altijd op, en deze Mexicaanse variant hierop met TexMex kruiden, bonen en maïs is leuk en lekker om mee af te wisselen. Voor een extra vulling kun je ook rijst of quinoa toevoegen aan de soep.
Nodig
4 personen
Bereiding
25 minuten
Begin met het voorbereiden van de groenten: snijd de paprika’s in blokjes, hak de ui en knoflook fijn.
Verhit een grote soeppan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
Voeg de blokjes paprika toe aan de pan en bak deze een paar minuten mee. Voeg nu de kruiden toe: cayennepeper, komijn, oregano, peper en zout. Roer goed door zodat de smaken zich kunnen mengen.
Voeg de passata en groentebouillon toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
Voeg de mais en bonen toe aan de soep en laat deze nog 5 minuten meekoken.
Proef de soep en voeg eventueel extra kruiden toe naar smaak.
Serveer de soep in kommen. Voeg vlak voor het serveren een scheutje limoensap toe, en garneer met verse peterselie en een lepel crème fraiche.
Tips: lekker met krokante tortilla wraps om erbij te serveren.
Je kunt de soep zo pittig maken als je zelf wilt door meer of minder cayennepeper toe te voegen.
Voor een extra vulling kun je ook rijst of quinoa toevoegen aan de soep.
Deze soep is ook heerlijk met een topping van geraspte kaas of avocado.
Gebruik voor een vegan recept plantaardige crème fraiche of yoghurt. Eet smakelijk!