Duik in de Aziatische keuken met deze snelle en lekkere gebakken rijst als bijgerecht. Laat je verrassen door de smaakvolle eenvoud van rijst met knapperige groenten en een vleugje pit van de sambal.
Nodig
4 personen
Lekker met...
Bereiding
20 minuten
Verhit een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de sesamolie toe.
Klop het ei in een kom. Giet het ei-mengsel in de hete pan, voeg een scheutje sojasaus en de theelepel sambal toe. Roerbak het tot het ei begint te stollen.
Voeg de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook toe aan de pan en roerbak ze samen met het ei tot de ui zacht en geurig is.
Voeg de wortel en erwtjes toe aan de pan en roerbak nog een paar minuten tot de groenten iets zachter worden.
Voeg de gekookte rijst toe aan de pan en roerbak alles samen. Zorg ervoor dat de rijst gelijkmatig gemengd is met de groenten en de smaakmakers.
Voeg de fijngesneden bosui toe en roerbak nog een minuut.
Breng de gebakken rijst op smaak met peper en zout naar jouw voorkeur.
Serveer de gebakken rijst heet en garneer met kroepoek, extra sambal en gebakken uitjes naar smaak.
Tip: maak er een complete maaltijd van met gebakken tempeh of kipspiesjes. Enjoy!