Een smeuïge havermoutpap met gebakken appel en pecannoten brengt direct dat warme wintergevoel naar boven. Dit eenvoudige, glutenvrije en plantaardige recept is niet alleen overheerlijk, maar laat ook een heerlijke geur in huis achter…
Nodig
4 personen
Bereiding
15 minuten
Breng in een steelpan 400 ml water aan de kook. Voeg de havervlokken toe en een snufje zout. Roer goed en laat sudderen op laag vuur.
Voeg de amandelmelk toe en roer het goed door. Kook de havermout tot hij dik en romig is, meestal in ongeveer 5-7 minuten. Voeg de speculaaskruiden toe aan de havermout en roer nogmaals goed door.
Ontpit de dadels en snijd deze in kleine stukjes. Voeg toe aan de havermout en kook mee.
Schil de appels en snijd deze in blokjes.
Verhit in de tussentijd in een koekenpan 1 eetlepel ahornsiroop of agavesiroop. Voeg de blokjes appel toe en bak ze op middelhoog vuur tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn. Haal daarna uit de pan en zet opzij tot je de havermoutpap gaat serveren.
Voeg de gehakte pecannoten toe aan de pan en rooster ze lichtjes tot ze knapperig en goudbruin zijn. Deze stap is optioneel.
Schep de havermoutpap in de kommen. Verdeel er de gebakken appel over en maak het af met de pecannoten. Geniet ervan!