Wist je dat je heel goed kunt bakken met peulvruchten? In deze heerlijke en gezonde cake zit een heel blik bonen verstopt, maar je proeft het niet!
Nodig
1 cake
Benodigdheden:
Bereiding
10 min bereidingstijd + 55 min oventijd + 10 min rusttijd
- Spoel de bonen goed af met water en doe ze in een vergiet.
- Ontpit de dadels en leg ze in een bakje met heet water. Laat de dadels 10 minuten in het water liggen zodat ze zachter worden. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier in de cakevorm.
- Doe de bonen, geweekte dadels en plantaardige melk in de blender en mix het tot een romige massa.
- Mix havermeel, amandelmeel, kokosbloesemsuiker, kaneel, bakpoeder, bak soda en zout in een grote kom en giet daarna het bonenmengsel erbij. Mix alles goed door elkaar. Voeg wat extra plantaardige melk toe als het te dik is.
- Doe de frambozen, citroenrasp- en sap en hennepzaad erbij en schep het goed door het beslag.
- Schep het beslag in de cakevorm en maak het af met nog wat hennepzaad en havermout. Zet de cakevorm in het midden van de oven en bak de cake in 55 minuten gaar.
- Laat de cake nog 10 minuten afkoelen voordat je er stukken van snijdt. Bewaar 3-4 dagen in de koelkast of 2-3 maanden in de vriezer. Geniet ervan!