Hierbij het basisrecept voor de klassieke hachee. Proef de heerlijke smaken van het zachte stoofvlees, gecombineerd met o.a. uien, laurier en kruidnagels. Serveer de hachee met aardappelpuree en rode kool, en klaar is Kees!
Nodig
4 personen
Bereiding hachee
20 minuten + 3 uur stoven
-
Snijd het vlees in stukken van ca. 3 cm. Laat de boter of margarine smelten in een (braad)pan. Voeg het vlees toe en bak rondom aan.
-
Hak de uien en voeg toe aan het vlees. Breng het vlees op smaak met een snuf paprikapoeder. Voeg dan de bloem toe en schep er doorheen.
-
Voeg de rode wijn azijn toe en de suiker.
-
Giet daarna de bouillon erbij en roer goed door. Doe de blaadjes laurier en de kruidnagels erbij (steek de kruidnagels in de blaadjes laurier om ze niet kwijt te raken) en kook de hachee in 3 uur gaar en zacht met de deksel op de pan. Haal de laatste 30 minuten de deksel eraf om de saus wat te laten indikken.
-
Mocht de hachee te dik worden kun je er een beetje water aan toe voegen. Verwijder voor het eten van de hachee de blaadjes laurier en kruidnagels.
-
Tips: Lekker met frieten, aardappelpuree en/of rode kool. De volgende dag is de hachee vaak nog lekkerder. Bewaar de hachee maximaal 3 dagen in de koelkast of vries hem maximaal 3 maanden in. Geniet ervan!