Hierbij delen we het recept van een heerlijke en gezonde pizza boordevol groenten! Met een volkoren deeg als basis en heerlijke topping van verschillende groenten als broccoli, champignons en rode ui. Ontdek hoe je hem eenvoudig zelf maakt.
Nodig
4 stuks
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht).
Meng in een kom het meel, eieren, kwark, olijfolie en zout tot een consistent deeg. Verdeel het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en vorm het tot een pizzabodem. Bak de pizzabodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Was de broccoli en snijd deze in kleine roosjes. Reinig de champignons en snijd ze in plakjes. Pel en snijd de rode ui in dunne ringen.
Haal de voorgebakken pizzabodem uit de oven. Verdeel de tomatensaus gelijkmatig over de bodem. Beleg de pizza met de broccoli, champignons en rode ui. Strooi de geraspte mozzarella gelijkmatig over de toppings.
Plaats de pizza terug in de oven en bak nog eens 10 minuten op 220 graden tot de mozzarella gesmolten en lichtbruin is. Haal de pizza uit de oven en verdeel er eventueel nog een beetje rucola erover. Of druppel er wat chili-olie over. Serveer de pizza warm en geniet ervan!
Tip: voeg ook eens wat tonijn of (vega)kip toe!