Lekkere pasta met courgette en een fris vleugje van citroen. Heerlijk krokant met een topping van geroosterde panko, en basilicum.
Nodig
4 personen
Bereiding
- Kook de spaghetti beetgaar, laat vervolgens uitlekken en vang een deel van het kookvocht op.
- Rasp de courgette met een grove rasp of gebruik een spirelli.
- Doe de courgette in een theedoek en knijp wat vocht eruit.
- Snijd de knoflook in dunne plakjes en snipper de ui.
- Verhit de helft van de olie in een grote pan.
- Fruit deze in een de pan aan. Voeg de courgette toe.
- Rasp de citroen en knijp het sap eruit en voeg beide toe aan de pan met courgette. Breng de courgette op smaak met peper, zout en chili.
- Schep dan de spaghetti door het groentemengsel en voeg een beetje kookvocht toe om het smeuïg te maken.
- Verhit de andere helft van de olie in een andere pan en bak hier de panko goudbruin.
- Serveer de pasta met courgette op een bord en bestrooi met de geroosterde panko, wat verse basilicum en eventueel wat extra druppels olijfolie.