Laatst vroeg een klant of ik een lekker gerecht wist met vis. Ze was zo enthousiast over dit recept, dus laat ik hem vooral nu ook met jullie delen! Hierbij een lekkere visstoof van koolvisfilet. Wil je het gerecht nog gezonder maken? Gebruik dan zilvervliesrijst i.p.v. pandanrijst. Op naar het recept!
Nodig | 4 Personen
- 2 uien
- 200 ml kokosmelk
- 2 knoflookteentjes
- 2 rode paprika’s
- 4 tl kerriepoeder
- 2 blikjes tomatenblokjes
- 335 gr rijst
- 4 stuks (100gr) koolvisfilet
- Verse koriander (12 takjes)
- 1 Limoen
- 1 bouillonblokje
Bereiding
- Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.
- Snipper de ui en snijd de knoflook in kleine stukjes.
- Verwijder de zaadjes van de rode paprika en
- snijd de paprika klein.
- Roer de kokosmelk goed door zodat er geen klontjes meer in zitten.
- Verhit nu de olijfolie in een wok/hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en de kerriepoeder 2 minuten op laag vuur.
- Voeg de paprika, kokosmelk en de tomatenblokjes toe.
- Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en laat het 10-12 minuten afgedekt zachtjes doorkoken op middelhoog vuur. De laatste 6-8 minuten komt de vis erbij, maar dat lees je dadelijk.
- Bereid nu de rijst a.d.h.v. de aanwijzingen die op de verpakking staan. Breng de rijst op smaak met peper en zout.
- Dep ondertussen de koolvisfilet droog met keukenpapier en snijd ze in 4 gelijke stukken.
- Leg de koolvisfilet in de laatste 6-8 minuten op de groenten en laat, afgedekt, meegaren op middellaag vuur. Breng het daarna op smaak met peper en zout.
- Snijd ondertussen de koriander fijn.
- Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en snijd de limoen in parten.
- Voeg 4 tl limoenrasp toe aan de rijst en knijp naar smaak het sap uit een limoenpartje erover.
- Verdeel de rijst en de visstoof over de borden.
- Garneer met de koriander en de overige limoenpartjes