Een heerlijke combinatie van witte asperges van de grill geserveerd op Italiaanse wijze met Parmezaanse kaas en gedroogde tomaatjes.
Nodig
2 personen
Bereiding
25 minuten
- Snijd de onderste 2 cm van de asperges. Schil de witte asperges indien nodig.
- Breng een (asperge)pan met water aan de kook. Kook de asperges ca. 4 minuten beetgaar. Giet daarna goed aan.
- Verhit een grillpan op hoog vuur. Bestrijk de asperges met een beetje olijfolie. Leg ze in de grillpan en grill ze een paar minuten tot ze mooie grillstrepen hebben.
- Rooster ondertussen de pijnboompitten.
- Snijd de gedroogde tomaatjes in stukjes.
- Leg de asperges op een bord. Besprenkel met een klein beetje goede olijfolie. Rasp er flink wat Parmezaan over, houd de kopjes van de asperges vrij.
- Verdeel de stukjes gedroogde tomaat er over en bestrooi met de pijnboompitten. Maak het af met een snuf zwarte peper.
- Lekker met bijvoorbeeld wat aardappelpuree.
- Je kunt dit gerecht als hoofdgerecht serveren of als voorgerecht. Houd in dit laatste geval ca. 3 asperges per persoon aan. Ook lekker om op de BBQ te grillen! Geniet ervan 😉
- Tip 1 . Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.
Tip 2. In de meeste oude en/of gerijpte kazen zoals Parmezaanse kaas zit vrijwel geen lactose. Afhankelijk van hoe gevoelig je er voor bent, kun je er voor kiezen om een vegan Parmezaanse kaas te nemen.