Een verwarmend en gezond ontbijtje met banaan, kurkuma, gember om je immuunsysteem te boosten. En natuurlijk ook omdat het heel lekker is. Vooral met je favoriete toppings erbij.
Nodig
2 personen | 15 minuten
Toppings
Bereiding
- Neem een steelpannetje en prak daar de rijpe banaan in.
- Voeg een groot gedeelte van de melk toe aan de havermout. Je kunt later altijd nog meer toevoegen als het toch net iets te droog is. Voeg dan ook de overige specerijen toe!
- Zet de pan op middelhoog vuur en roer regelmatig door. Het duurt een paar minuten voordat het gaar is. De havermoutpap begint dan een beetje te ‘ploppen’. Roer het dan nog een keer goed door en haal van het vuur.
- Verdeel de havermoutpap over twee schaaltjes en bestrooi met je favoriete toppings.
- Tips: Varieer met een combinatie van deze toppings zoals walnoten, gebroken lijnzaad, geroosterde pompoen- en zonnebloempitten, seizoensfruit of gedroogd fruit en honing of agavesiroop.
- Bereid toppings zoals geroosterde pompoen- en zonnebloempitten en seizoensfruit van tevoren voor, want de havermoutpap is vrij snel klaar.