Een simpel en makkelijk gerecht voor doordeweeks die niet alleen heel smaakvol is, maar ook erg voedzaam. 100% plantaardig én glutenvrij.
Nodig
4 personen | 15 minuten bereidingstijd + 30 minuten oventijd
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200° graden en bekleed een ovenplaat met bakpapier.
- Snijd de pompoen door de helft en schep de pitten eruit.
- Snijd de helften vervolgens in plakken en leg ze op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout.
- Zet de bakplaat in de oven en rooster de pompoen 30 minuten, of tot de binnenkant zacht is.
- Kook in de tussentijd de basmatirijst volgens de bereidingswijze op de verpakking en zet daarna opzij tot gebruik.
- Snipper de rode ui en snijd de knoflook en verse gember fijn.
- Zet een koekenpan op het vuur en verhit wat olijfolie. Fruit hierin de ui, knoflook en gember aan en voeg daarna de verse spinazie toe.
- Bak de spinazie mee te deze geslonken is. Breng op smaak met peper en sojasaus.
- Voeg de gekookte rijst toe aan de pan met de spinazie en mix het goed door elkaar. Schep het vervolgens op de borden.
- Haal de pompoen uit de oven.
- Serveer de rijst en spinazie met de geroosterde pompoen. Kruimel als laatste de vegan feta erover en maak het af met de fijngehakte pecannoten en verse peterselie. Geniet ervan!