Wij houden van makkelijk en snel. Laat deze zalm uit de oven nou super makkelijk en snel klaar te maken zijn! Deze super makkelijke traybake met zalm is een kwestie van alles op een bakplaat of ovenschaal doen en in de oven schuiven. Ideaal toch?
Nodig
10 minuten + 22 minuten oventijd
4 personen
- Grote ovenschaal of bakplaat
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200° graden.
- Schil (optioneel) de zoete aardappel en snijd in stukjes van ca. 2 a 3 cm.
- Leg in een ovenschaal en besprenkel met een beetje olie, peper en zout. Bak de zoete aardappelblokjes 10 minuten.
- Doe de tomaatjes, asperges/bimi en grof gesneden rode ui in een kom en besprenkel ook met een beetje olie en zout.
- Bestrooi de zalm met de Euroma kruiden. Je kunt ook wat zwarte peper met citroenrasp gebruiken i.p.v. deze kruiden.
- Haal de zoete aardappel uit de oven en voeg de tomaatjes, asperges en rode ui toe en schep er doorheen. Leg de zalm ertussen en zet de bakplaat nog 12 minuten in de oven op 200° graden. De zalm mag nog iets rosé zijn van binnen. Geniet ervan!