Een gezondere en minstens net zo lekkere versie van de welbekende ontbijtkoek. Heerlijk bij het ontbijt of voor tussendoor.
Benodigdheden
10 plakken
30 min+ 30 min oventijd
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de dadels in een schaaltje (ontpit deze indien nodig) en week deze een aantal minuten in heet water. Meng in een grote kom het volkorenmeel met het bakpoeder, de kaneel, speculaaskruiden en een snuf zout.
- Giet het water van de dadels af en doe deze in een keukenmachine of blender, samen met de melk, eieren, appelstroop en vanille extract. Meng dit goed zodat alles goed geblend is. Voeg het natte mengsel toe aan de kom met meel en roer dit met een garde tot een beslag.
- Leg een bakpapier in een bakvorm en giet hier het beslag in. Verdeel het amandelschaafsel over de ontbijtkoek en zet voor circa 30 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of hij gaar is en klaar is je ontbijtkoek!