Een heerlijk verwarmend ontbijt voor op een koude dag. Met de lekkere combinatie van appel, rozijnen en kaneel.
Benodigdheden
2 Personen
10 min + 30 min oventijd
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190° graden.
- Rasp de helft van de appel grof en snijd de andere helft van de appel in plakjes.
- Meng in een kom de havermout met het lijnzaad, bakpoeder, kaneel, speculaaskruiden en een snuf zout. Voeg hier de geraspte appel en rozijnen aan toe. Meng dit nog een keer goed door.
- Doe vervolgens de melk, honing of agavesiroop erbij en roer dit tot een geheel.
- Doe het havermout mengsel in een ovenbestendige schaal en verdeel de plakjes appel over de bovenkant heen. Zet voor circa 30 minuten in de oven.
- Maak de gebakken havermout af met wat geroosterd amandelschaafsel en serveer deze met (Griekse) yoghurt.