Nodig
4 personen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180° graden.
- Gebruik je verse bieten? Schil ze dan eerst en snijd in kleine blokjes. Kook ze voor 5 à 10 minuten totdat ze beetgaar zijn. Laat de deksel op de pan om ze warm te houden als ze gaar zijn.
- Was de zoete aardappelen goed, schil indien nodig en snijd in blokjes. Leg ze op een bakplaat met bakpapier of in een ovenschaal. Verdeel er wat olie, ras al hanout kruiden en zout en peper overheen en zet ze voor 15-20 minuten in de oven. Hussel halverwege een keer door. Zet de oven uit als ze klaar zijn en laat ze in de oven staan, zodat ze warm blijven totdat je ze gaat serveren.
- Snijd ondertussen de roosjes van de broccoli en snijd daarna de stam in kleine stukjes.
Neem een pan en vul deze met kokend water. Voeg eerst de broccoli stammetjes toe en na 3 minuten ook de roosjes. Kook dit samen 3 minuten, giet af en laat staan met de deksel erop om ze warm te houden.
Snijd de uien fijn en bak deze met de kurkuma en zwarte peper op een laag vuur. Voeg na een paar minuten de witte wijnazijn toe. Geniet van je winter bowl!