Smaakvolle en makkelijke recepten, daar houden we van. Hierbij het recept van een bruine bonensoep.
Nodig
4 Personen
- 1 grote pot (bio) bruine bonen (680 gr)
- 1 wortel
- 1 prei
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 4 knoflookteentjes
- 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
- 70 gr tomatenpuree
- 1 blikje maïs (150 gr)
- 1 liter groentebouillon
- 1 el olijfolie
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel paprikapoeder
- tortilla chips, zure room en koriander (om mee te serveren)
Bereiding
- Snijd de prei in halve ringen, de wortel en paprika in stukjes, de knoflook fijn en snipper de ui. Spoel de bruine bonen af en laat uitlekken.
- Verhit een grote pan op het vuur met de olijfolie. Fruit hierin de knoflook en ui aan. Voeg vervolgens de rest van de groenten toe en laat deze even meebakken.
- Doe de tomatenpuree samen met de kruiden erbij en bak dit voor nog circa 1 minuut. Voeg nu de groentebouillon en de tomatenblokjes toe aan de pan en laat dit circa 10 minuten zachtjes koken.
- Doe vervolgens de bruine bonen en de maïs erbij en laat dit nog circa 10 minuten zachtjes koken. Schep ongeveer 1/3 van de soep in een maatbeker en pureer dit met de staafmixer. Je kunt dit ook in een blender doen. Op deze manier krijg je een wat dikkere soep.
- Serveer de soep met zure room, koriander en tortilla chips.