Het begint buiten weer goed koud te worden. Bij koud weer hoort toch wel een lekker stamppotje. Bij deze dan ook een recept van Sandra van een heerlijke hutspot! Hutspot kun je prima eten als je wilt afvallen. Je kunt het gerecht gezonder maken door er iets minder aardappelen en meer wortels doorheen te doen. En kies minder spekjes en i.p.v. een rookworst een runderworstje van de slager.
Nodig
4 Personen
- 1000 gr hutspot groenten (of 900 gr wortel en 3 grote uien)
- 1000 gr kruimige aardappels (geschild)
- 2 laurierblaadjes
- 50 gr (bio) roomboter
- Scheut warme melk
- snuf peper en zout
- snuf nootmuskaat
- Optioneel: (vega) rookworst, gehaktballen of spekjes
Bereiding
- Snijd de wortels en de ui in stukjes. Snijd de aardappelen eventueel in gelijke stukken en doe ze in een grote pan met water. Voeg ook de ui en wortel toe en het blaadje laurier. Breng aan de kook.
- Kook 20 minuten tot de aardappels goed gaar zijn. Giet af en verwijder het blaadje laurier. Doe de aardappels en groenten terug in de pan. Voeg de boter toe en een scheut warme melk. Stamp met een stamper fijn. Voeg eventueel een beetje extra melk toe om de stamppot smeuïger te maken.
- Breng de hutspot op smaak met voldoende zout, snuf peper en nootmuskaat. Garneer eventueel met een beetje peterselie of tijm en serveer er een stukje vlees, vis of vega optie bij.