Het is alweer even herfst. Ook al eten we vaker salades in de zomer dan in de koudere winter, deze witlofsalade is prima te eten tijdens de herfst! Bedankt voor het delen Sandra.
Nodig
4 Personen
- 4 stronkjes witlof
- 2 groene appels
- 100 gr rozijnen
- 80 gr walnoten
- 350 gr mandarijnen
Dressing
- 6 el yoghurt
- 1 el mayonaise
- 2 tl honing
- 2 tl citroensap
- 2 tl mosterd
Bereiding
- Halveer de witlof en snijd het hart eruit. Snijd vervolgens de witlof in dunne reepjes.
- Snijd een groene appel ook in dunne reepjes en hak de walnoten. Meng de ingrediënten voor de dressing goed door.
- Voeg de gehakte walnoten, rozijnen en appel bij de witlof en meng goed door met de dressing. Voeg als laatste de mandarijn partjes toe en schep nog een keer voorzichtig om.
- Geniet van je witlofsalade, eet smakelijk!