Deze week staat er een lekkere vegetarische bowl met couscous, gegrilde aubergine en tzatziki voor jullie op het menu. Lekker als lunch, of als diner! Gemaakt door Sandra.
Nodig
- 150 gr feta
- 2 portie tzatziki
- 500 gr cherrytomaatjes
- 250 gr couscous (volkoren)
- 2 citroenen
- 1 komkommer
- 2 gegrilde aubergine
- 8 eetlepels olijven
- Verse munt om te garneren
- Optioneel: pitabrood voor er bij
Bereiding
- Bereid de tzatziki of gebruik kant en klare tzatziki.
- Snijd de aubergine in plakjes en bestrijk met een beetje olie en bestrooi met een beetje peper en zout. Grill in een grillpan tot er mooie strepen te zien zijn.
- Bereid ook de couscous volgens de verpakking. Snijd de komkommer in plakjes en halveer de tomaatjes.
- Maak dan de bowl op. Verdeel de couscous, tomaatjes, komkommer, feta, gegrilde aubergine en olijven in vakjes in de kom. Schep de tzatziki in het midden en garneer met verse munt. Halveer de citroen en besprenkel de Griekse bowl hiermee en/of serveer bij de bowl.
- Tip: wil je er vlees bij serveren, bak dan wat kip of maak kipspiesjes. Ook lekker met wat pitabrood erbij.
- Geniet van je Griekse bowl met tzatziki!