Oef, wat zijn deze bananenpannenkoekjes lekker… En ze zijn ook nog eens glutenvrij want ze worden gemaakt van (glutenvrije) havermout, yoghurt, ei en banaan. Op naar het recept!
Ingrediënten
6 – 8 bananenpannenkoekjes
- 75 gr Havermout
- 150 ml Griekse yoghurt
- 1 Rijpe banaan
- 1/2 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- Vers fruit als topping : bijv. blauwe bessen en aardbeien
- Olijfolie om in te bakken
Bereiding
- Doe de 150 ml Griekse yoghurt in een kom en voeg de 75 gr havermout hieraan toe
- Het ei en de banaan mogen erbij gedaan worden, samen met de 1/2 tl bakpoeder en 1 tl kaneel
- Meng alles door elkaar m.b.v. een staafmixer totdat het een beslag wordt. Het klopt dat dit beslag vrij dik is!
- Verwarm wat olie in een koekenpan en schep met een soeplepel kleine beetjes beslag in de pan in de vorm van een rondje (max 3 pannenkoekjes per bakbeurt)
- Bak de bananenpannenkoekjes eerst aan de ene kant mooi bruin en wacht tot de bovenkant gestold is. Draai deze dan voorzichtig om en bak de andere kant bruin
- Serveer de bananen pannenkoekjes met wat rood fruit en evt. wat kokospoeder
Geniet ervan!
Wil jij graag werken aan een gezonde leefstijl? Wij van LET’S DO IT Personal training bieden Personal training aan huis aan, voor vrouwen, door vrouwen. Wil je graag meer informatie hierover? Check onze website of neem contact met ons op voor meer informatie. We helpen je graag verder. Train je toch liever met een mannelijke Personal trainer? LET’S DO IT is het zusje van YourHealth Personal training. Wij verwijzen je dan ook graag door naar onze enthousiaste collega’s!