Leuk nieuws! Sinds kort werkt LET’S DO IT samen met Sandra van “Leuke recepten“. Op haar site staan ongelooflijk veel lekkere recepten. Heb je inspiratie nodig, neem dan vooral ook eens een kijkje op haar website! Wij hebben een aantal gezonde en gemakkelijke recepten voor jullie geselecteerd, welke wij vanaf nu iedere vrijdag met jullie zullen gaan delen!
Deze week staat het recept van de Oosterse roerbak met vis op het menu. Er gaan lekker veel geroerbakte groenten door, samen met Oosters gemarineerde stukjes vis en rijst. Wil je het recept gezonder maken, kies dan zilvervliesrijst i.p.v. witte rijst. Deze heeft een lagere Glycemische Index (deze laat je bloedsuikerspiegel minder snel stijgen en dalen, waardoor je langer verzadigd bent). Op naar het recept! →
Nodig
4 Personen
- 2 el Wokolie
- 1 Ui
- 2 Knoflookteentjes
- 1 Rode peper
- 1 Paprika
- 200 gr Peultjes
- 125 gr Champignons
- 100 gr Bimi
- 300 gr Pangafilet (of witvis)
- 100 gr Ongezouten cashewnoten
- 1 el Oestersaus
- 1 el Ketjap
- 300 gr (Zilvervlies)rijst
- Snuf chilipeper
- 1 el Honing
- 2 el Sojasaus
- t Uitgeperst knoflookteentje
- 1 el Citroensap
- 1 el Honing
Bereiding
- Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar. Snijd een pangafilet in hapklare stukken en marineer dit op een bord in de marinade. Zet dit even apart in de koelkast. Kook de rijst gaar.
- Fruit een gesnipperde ui, knoflook en rode peper in een wokpan met wokolie. Voeg de champignons, paprika, bimi en peultjes toe.
- Voeg de oestersaus en ketjap toe en bak al omscheppend 10 minuten. Bak ondertussen de gemarineerde panga stukjes ongeveer 5 minuten op hoog vuur in een koekenpan.
- Serveer de Oosterse roerbak met vis, met de rijst. En garneer met wat cashewnoten. Ook lekker met kroepoek.