Hierbij een lekker en voedzaam recept van Eko Menu; een Mexicaanse zwarte bonensoep! Op naar het recept →
Nodig
4 Personen
- 2 st biologische Rode ui
- 2 st biologische Knoflookteen
- 1 tl biologische Verse kurkuma, rasp
- 150 g biologische Wortel
- 1 st biologische Prei
- 0.5 st biologische Groentebouillontablet (GV)
- 400 g biologische Zwarte bonen
- 2 tl biologische Cajunkruiden
- 1 st biologische Avocado
- 75 g biologische Corn chips
Bereiding Mexicaanse zwarte bonensoep
- Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Schil de kurkuma en rasp fijn (let op: kurkuma geeft erg af). Verwarm olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook samen met de kurkuma 3 minuten op een laag vuur.
- Schil de wortels en snijd klein. Snijd de prei in dunne ringetjes en was in een zeef onder de kraan. Voeg toe aan de pan en bak 5-10 minuten op een laag vuur.
- Breng het water aan de kook en schenk in de pan. Verkruimel het groentebouillontablet erboven en kook nog 10 minuten op een middelhoog vuur.
- Spoel de zwarte bonen in een zeef onder de kraan en verwarm mee (bewaar wat zwarte bonen voor garnering). Mix de soep met een staafmixer totdat je een dikke soep hebt. Voeg eventueel extra water toe. Proef en breng op smaak met cajunkruiden en (chili)peper.
- Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakjes of kleine stukjes. Serveer de mexicaanse zwarte bonensoep met de stukjes avocado en corn chips. Garneer met de overgebleven zwarte bonen en eventueel met wat koriander.