Lunch tip!
Wil jij 2021 ook gezond starten door gezonder te gaan eten? Blijf dan met je voeding zo dicht mogelijk bij de natuur. Eet zo veel mogelijk wat onze voorouders aten in de tijd vóór fabrikanten zich met ons eten gingen bemoeien. Kook dus zonder pakjes en zakjes, maak gerechten zelf op smaak met verse (of anders gedroogde) kruiden en gebruik zoveel mogelijk biologische producten.
Zo kun je al beginnen door deze pompoensalade met spinazie en courgette te maken. Lekker, makkelijk en super gezond! We moeten ons lichaam weer zien te voeden in plaats van vullen. Op naar het recept, made by The Cookingqueens!
Benodigdheden
4 personen
- 1 flespompoen
- 200 gram Baby spinazie
- 2 Handjes walnoten
- 4 el Pompoenpitjes
- Peper en zout, naar smaak
- 2 tl Chilipoeder
- 200 gr geitenkaas
- 100 ml Olijfolie
- 2 Scheuten wijnazijn (balsamico)
Bereiding pompoensalade met courgette en spinazie
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de pompoen en was de courgette.
- Snijd de pompoen in schijven of blokjes en je courgette in plakjes.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar je groenten op strooi er een klein beetje chilipoeder over, wat zout en peper en wat olijfolie. Anders droogt het uit.
- Leg ook de pitjes van de pompoen erbij.
- Rooster deze in je oven ongeveer 30 tot 40 minuten. De pitjes kunnen iets eerder klaar zijn. Houd je groenten dus goed in de gaten en keer halverwege even om.
- Maak een dressing van je olijfolie en balsamico azijn, zout en peper.
- Maak een bedje van de baby spinazie, daar over je gegrilde groenten, wat nootjes, pompoenpitjes en geitenkaas.
- Schenk hier de dressing over. Je groenten mogen lauw warm zijn.
Enjoy your salade!
GRATIS recepten E-Book
Heb jij ons GRATIS recepten E-book al gedownload? Je vindt er 20 heerlijke recepten die jou helpen bij het ontwikkelen van een gezonder voedingspatroon.